Bijeenkomsten

Denk en praat mee over actuele thema’s op school tijdens “In dialoog: 10 jaar Vakdidactiek Geesteswetenschappen”

In dialoog: 10 jaar Vakdidactiek Geestwetenschappen

6 april, van 16-20 uur op het Hermann Wesselink College, Amstelveen

Na tien jaar Vakdidactiek Geesteswetenschappen is het tijd voor een onderwijsfeestje: een programma boordevol interessante workshops en posterpresentaties voor en door vo-docenten, docent-onderzoekers en wetenschappers op het gebied van talen, geschiedenis, erfgoededucatie en filosofie.

Op deze namiddag kun je met docenten, docent-onderzoekers en wetenschappers de dialoog aangaan over thema’s en onderwerpen die bij veel taal-, zaak- en cultuurvakken momenteel sterk in de belangstelling staan: wereldburgerschap, redeneren, het begeleiden van het profielwerkstuk (PWS), omgaan met gevoelige kwesties in het klaslokaal, teaching to the test. Docent-onderzoekers vertellen over hun lopende onderzoek, (bijna) gepromoveerde docenten gaan in gesprek over het leven na de promotie. 

 
Theatergroep Aluin verzorgt een levendige opening, waarin klassieke dialogen over elkaar heen buitelen, en we sluiten af met een korte paneldiscussie over de actuele  vakvernieuwing.

We zijn te gast op het Hermann Wesselink College, dat goed bereikbaar is met het openbaar vervoer. Bij het programma is een eenvoudige maaltijd inbegrepen. Interesse? Meld je dan z.s.m. aan, maar in ieder geval voor 2 april. Deelname is gratis. Meer over het programma, de aanmelding en de bereikbaarheid via deze link.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.