Nieuws

Publieksmiddag ‘Onderzoek ontmoet onderwijs. Talen, cultuur en geschiedenis op school’

Het onderwijs in talen, cultuur en geschiedenis is volop in ontwikkeling en daarbij wordt er steeds meer vakgericht wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Hoewel ieder veld zijn eigen specifieke doelen heeft, zijn er ook thema’s die de vakken nadrukkelijk overstijgen.

De vijf vakdidactische meesterschapsteams organiseren op 12 december 2019 een publieksmiddag waarin we op zoek gaan naar dwarsverbanden in de vakdidactiek van de talen, cultuur en geschiedenis. Welke inzichten hebben de vakken elkaar te bieden? En hoe zijn hierbij de resultaten van vakdidactisch onderzoek te vertalen naar de concrete lespraktijk?

Deze vragen zullen worden besproken in verschillende sessies die worden geleid door de meesterschapsteams. Tevens zullen vakdidactische onderzoekers die werkzaam zijn in het voortgezet onderwijs laten zien wat hun onderzoek betekent voor de lespraktijk.

De publieksmiddag zal plaatsvinden op het Amadeus Lyceum in Vleuten. De middag begint om 16.00 uur en zal eindigen rond 19.00 uur, waarna u kunt aansluiten bij de borrel (inclusief eten). Te zijner tijd zal meer informatie over het programma op deze website worden geplaatst.

Meer informatie kunt opvragen via vakdidactiekGW@uu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *